Söka jobb

Att ska jobb är inte alltid det lättaste att göra. Idag är nog en stor del av problemet att det inte finns några jobb att söka. Det är dåliga tider och då vill företagen inte anställa, samtidigt som allt fler blir nyexamninerade och ska söka jobb. Ofta är det även så att när företagen väl vågar ta in nytt folk så sätter de relativt höga krav och det kan då vara omöjligt att hitta ett jobb som du uppfyller precis alla kriterier för.

Samtidigt blir reglerna hos Arbetsförmedlingen allt hårdare. Det blir svårare att komma ut på praktik och reglerna gör att man måste gå längre tider utan pengar innan man kan få något slags stöd från dem. Allting blir alltså till en ond cirkel.

Vad ska man då göra om man är arbetslös och verkligen inte vill sitta hemma och vänta på att ett bra jobb dyker upp? Ett tips är att leta efter jobben som kanske inte finns på marknaden. Har du ett företag som du kanske har kontakter hos eller som du anser verkar vara en bra arbetsplats, skicka iväg en CV dit och se vad som händer! Kanske får du ett svar tillbaka att de inte söker folk, eller så får du komma in på intervju lite spontant. Gillar dem dig så är ju chansen större att de pratar med dig innan de sätter ut en annons i framtiden större! Ibland kan man komma förbi en stor mängd krav bara man får komma och prata med företaget och visa vem man är som person.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *