Jobbgarantin för ungdomar

Skulle vara inne i denna förbaskade garanti för länge sedan om det inte fanns konstiga regler om att man inte får jobba någonting under tiden man väntar. Själv sommarjobbade jag under sommaren i förhoppning om att komma in i garantin till hösten, men nu kommer jag inte in förrän i december. Bara för att jag jobbade!!! Ska det inte vara positivt att man jobbar??? Samma sak med praktikplats, den får man inte heller börja i förrän man kommit in i garantin. Själv hade jag hittat en praktikplats långt innan jag slutade mitt sommarjobb, och ändå fick jag inte börja praktisera. Staten vill alltså att man ska gå hemma och göra ingenting i tre månader innan man ens får hjälp att komma ut i arbetslivet!

Nej hoppas verkligen dessa regler kan göras om eller tas bort helt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *