Och så kom hösten…

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och sommarlovet är slut för de flesta. De som tog studenten i år har nu på riktigt kommit ut på arbetsmarknaden efter att antingen ha haft sommarjobb eller bara njutit av den sista sommaren i frihet. Själv satt jag i den sitsen förra året efter att ha jobbat hårt hela sommaren och nu insett allvaret i vad som händer när sommarjobbet tar slut. Idag sitter jag kvar på den praktikplats som jag hoppade på i slutet av september och har nu i veckan skrivit på papper för en tillsvidareanställning.

Att jag har kommit såhär långt på bara ett år känns verkligen jättekul. Jag hoppas att min historia kan hjälpa er på vägen till att hitta ert drömjobb. Det finns nämligen hur många sått som helst att hitta jobb på. Det bästa sättet jag lärt mig är att leta efter de jobben som företagen inte vet att de behöver. Visa dig tillgänglig med dina kunskaper och vad du kan göra för företaget. Var inte blyg utan våga dig på att maila till chefen på det där företaget du gärna skulle vilja jobba på. Det jag har lärt mig under det senaste året är att inte vara blyg när det gäller att söka jobb, utan ta varje tillfälle du får till att försöka få någon att nappa på ditt erbjudande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *