PRAO och praktikplatser

När man är ung är det inte det lättaste att veta vad man vill jobba med i framtiden. Många har stora drömmar och att få resa världen runt och leva lyxliv medan andra inte hare en aning om vad de vill göra med sitt liv. Då tycker jag det är väldigt bra med PRAO-platser. Där kan man få gå med på ett arbete och se vad de gör hela dagarna och kanske få känna efter lite om man tycker att det verkar vara ett intressant arbete eller ej. När jag hade prao då var jag på en blomsteraffär. Jag hade innan tänkt att det kunde vara ett ganska roligt jobb där man får använda en del kreativitet. Dock kände jag efter en vecka där att jobba med blommor kanske inte var rätt för mig. Dock var det en rolig upplevelse.

Andra gången jag var på prao så var jag i en ICA-butik. Även detta, att få jobba i butik, trodde jag skulle vara ett jätteroligt jobb som jag skulle kunna tänka mig. Efter min upplevelse där så tyckte jag väl fortfarande att ett jobb i butik skulle vara roligt, men då kanske inte i en matvarubutik.

Många tycker att prao och praktikplatser är helt onödigt. Själv tycker jag att det kan var väldigt givande. Självklart kan man inte få sig en komplett bild av ett arbete på en vecka men man kan ändå få en idé om ungefär vad man kan tänka sig att jobba med. Som ung kan en praoplats även vara en perfekt öppning till ett sommarjobb.

Varför jag skriver detta inlägg är för att jag i nästa vecka kommer att ha en praktikant hos mig här på jobbet. Jag har tänkt att hon ska få skriva ett inlägg om hennes upplevelser här på kontoret efteråt och kanske komma med sin åsikt om praktik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *