Sommarjobb

Det är nu inte långt kvar tills sommaren är här och någonting som många ungdomar ställs inför vid den här tiden är sökandet efter ett sommarjobb. Eftersom man inte får något studiebidrag under sommaren så är det många som står utan någon slags inkomst, där ett sommarjobb kan vara räddningen på det hela. Dessutom är det ett utmärkt sätt att få livserfarenhet på som kan vara värdefull även längre framöver i livet.

Man kan söka sommarjobb på flera olika sätt och enklast är att använda sig utav de kontakter man har i form utav sina föräldrar och övriga släktingar. Kanske behövs det extrahjälp på din mosters jobb, eller så har din morfar en bekant som vill anställa någon. Att fråga om någon vet något sommarjobb kan man aldrig göra för många gånger och med lite tur kan man ganska smidigt komma i kontakt med rätt person.

Också många kommuner söker efter sommarjobbare inom olika områden. Dessa brukar annonsera sina sommarjobb i lokala tidningar och liknande, där du dessutom kan hitta annonser för andra sökande företag.

Även hos Arbetsförmedlingen har man under de senaste åren satsat lite extra på att annonsera ut sommarjobb som ven ungdomar kan söka. Här kan du leta efter jobb i din hemstad, eller utifrån vilket område man ska jobba inom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *