Sverige kämpar mot VM 2018

Oavsett om man har ett jobb eller ej, så är sport någonting som intresserar. Nu under hösten så har VM kval 2018 dragit igång här i Europa. På andra platser i världen har kvalificeringen till världens största fotbollsturnering pågått under en lång tid, men efter att sommarens fotbolls-EM nu är över så har det svenska landslaget ställt om sitt sikte. Denna gång kommer det stora mästerskapet spelas i Ryssland och hit kan 13 europeiska lag få resa. Inför förra Vm var Sverige otroligt nära att ta sig hela vägen till Rio, men efter att ha fallit på målsnöret i play-off möte mot Portugal så fick man stå över denna gång. Förhoppningsvis går det hela vägen denna gång, men det vet vi först när det just nu pågående kvalet är över.

Sverige kommer under denna period att spela tio matcher på hemma- och bortaplan mot Holland, Frankrike, Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg. Hittills har tre av dessa matcher spelats och givit totalt sju av nio möjliga poäng. Nästa möte som väntar är Frankrike, där poäng är otroligt viktigt för att ta ledningen i gruppen.

Det är inte bara ett nytt mål som man har, utan även en hel del nya spelare i laget. Det är inte få som undkommit att bland annat Zlatan, Kim Källström och Andreas Isaksson lade landslagströjan på hyllan under sommaren och därmed har flera nya spelare fått chansen att visa vad de går för. Dessutom görs detta under ny ledning, då Janne Andersson tagit över Erik Hamréns roll som förbundskapten. Förhoppningsvis kan lite nytt blod föra med sig goda ting för laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *