Tips till en piggare vardag

När man jobbar heltid 8-5 varje dag så är man ofta ganska så slut när man kommer hem på kvällen. Då blir det oftast så att man hamnar framför tv:n, äter lite, tar en dusch och lägger sig. Nu när hösten närmar sig så känns ofta dagarna ännu kortare än vad de egentligen är och det känns då ofta som att man inte hinner med någonting på sin fritid. Jag försöker därför följa några små tips för att få ut så mycket som möjligt av dagen utan att den känns för kort eller att man är helt slut när man kommer hem.

Jag åker varje morgon buss till jobbet i ungefär 30 minuter och under den tiden brukar jag lyssna på radio för att vakna till, men även försöka få igång tankeknölarna lite. Detta brukar jag göra genom att spela Sudoku på mobilen eller göra ett teoriprov i min teori-app på mobilen. På det här sättet piggnar hjärnan till då den måste arbete plus att jag hinner med lite teoriplugg. Under arbetsdagen brukar jag försöka att då och då gå ifrån datorn som jag jobbar vid bara för att inte bli allt för trött på den (dessutom kan man få väldigt ont i huvudet efter en lång dag vid skärmen). Oftast brukar jag ta kortare lunch så att jag kan smita iväg ca 10 minuter mitt på eftermiddagen, bara gå ett varv runt huset eller så för att få lite frisk luft.

När jag åker hem från jobbet brukar jag precis som på morgonen lyssna på radio och försöka ta det lugnt så gott det går och koppla över tankarna från arbete till fritid. När jag väl kommer innanför dörren brukar jag börja med att packa upp allting och direkt packa i ordning allt till morgondagen så att man inte behöver tänka på det innan läggdags. Sedan brukar jag slå mig ner vid tv:n en stund, umgås med familjen och ta tag i det som behöver göras hemma.

Jag tycker att denna metod att använda resandet till och från arbetet till att anpassa mig till arbete/fritid är någonting som funkar för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *